Historien bag Storhaven

Sådan startede det…

Solveig og Henning flyttede sammen på Storhavegård i år 2000. For ti år siden overtog de det lysestøberi, der var på gården i forvejen. Siden er der kommet meget andet end lys i butikken!

Hvert år har er der kommet en lille smule nyt til gården. Nye produktioner, nye børn, nye bygninger eller nye dyr. De fastboende på gården er Solveig og Henning og deres to piger, Ane og Sigrid på 12 og 14 år. De ældste piger, Mariane, Kirsten og Laura, er flyttet hjemmefra for at blive klogere, men de vender altid tilbage i ferier for at se til at alt går godt på gården.

Storhavens egen Solveig

Solveig

Solveig er Morgenfrue på mere end en måde. Hun står op før alle andre og nyder stilheden før hanen galer.

Solveig startede med at lave økologisk sæbe i år 2006. Som sygeplejerske var det især saltrestlagen og de mange slags tang omkring Læsø, der vakte nysgerrigheden. Siden har Solveig været på kurser og læst sig gennem alverdens tykke bøger om produktion af sæbe, creme og salver. Det blev starten på Morgenfruernes omfattende hudplejeserie, der er udviklet i samarbejde med biolog Karin Krogstrup.

Solveig står også for lysproduktionen og butikken

Mød Henning - Henning maler selv Læsø melet til dig

Henning

Henning sørger for at alle dyr og gæster i Storhaven har det godt.

Han er uddannet landmand, og da hans livret er nybagte boller med tandsmør, byggede han i 2006 en stubmølle og startede Læsø Bagemel.

Henning arbejder også som tækkemand og har de senere år beskæftiget sig med Læsøs tangtage, som er i svært forfald. Han har lært sig og sine hjælpere håndværket at tænge med tang på ny. Nu er de første pilotprojekter veloverstået og det egentlige arbejde med at lave nye tangtage kan begynde. Du kan se meget mere om tang husene her.

Ispigen Kirsten fra Læsø IS

Kirsten

Ispigen Kirsten står for produktionen af en stor del af de mange fristende lækre Læsø is du kan købe i isbaren. Du kan også møde hende når du lader dig friste og bestiller en vaffelis eller hvis du har spørgsmål til alt fra smage til evt. allergier som der skal tages hensyn til.

Kirsten har været på “is universitet” i Italien for at blive klogere på hvordan man producerer de bedste sorbeter og mælkebaserede is man kan fremstille. Derfor vil du opleve, at der er ofte er nye typer is i kølemontereren når du kommer.

Få hjælp af Hanne på Storhaven

Hanne

Uvurderlig hjælper

Hanne er i butikken og sørger for hygge og god stemning.

Asta producerer is på Storhaven

Asta

Asta er også uvurderlig. Hun laver al isen og tager på marked om onsdagen.

Asta kommer fra Litauen og tager dansklektioner efter arbejde. Uden for sæsonen er Asta også i butikken.

Få nyheder fra Storhaven - Ingen spam, kun kærlighed